Ingrediënten: UNIEK - culinaire producten met hoogwaardige olijfolie en Zwitserse HOLL-koolzaadolie

Bij de verdere ontwikkeling van oplossingen voor professionele keukens staat bij HACO Foodservice uitmuntende smaak in combinatie met hoogste functionaliteit voorop. Uw gasten willen geënthousiasmeerd worden, uw keukenteam wil efficiënt en zelfverzekerd kunnen werken. De ingrediënten spelen hierbij een belangrijke rol. De selectie van eersteklas ingrediënten staat niet alleen toe betere, maar ook gezondere en duurzamere producten aan te bieden. Zo heeft HACO bijvoorbeeld onderzocht waar het technisch mogelijk en verstandig is om in Cuisine Santé producten die plantaardige vetten bevatten, hoogwaardige olijfolie of Zwitserse HOLL-koolzaadolie in te zetten (HOLL = Hoog Oliezuur Laag Linoleenzuur, ofwel Omega-9).

De geselecteerde oliën bieden de best mogelijke combinatie op het gebied van smaak, gezondheid en milieu. Stuk voor stuk sterke argumenten die voor deze grondstoffen spreken. Op dit moment zijn er al veel HACO Cuisine Santé producten die hoogwaardige olijfolie of Zwitserse HOLL-koolzaadolie bevatten.

Het is belangrijk op te merken dat het proces van wisselen van ingrediënten nog niet voltooid is. En met het oog op smaak en functionaliteit is het maar de vraag of dit ooit helemaal kan worden voltooid. Waar palmvet om functionele redenen nog steeds gebruikt moet worden, het is uitsluitend palmvet van echt duurzame productie. Wat betekent dat? HACO koopt alleen palmvet van gelicentieerde en strikt gecontroleerde productie = Segregated Palm Oil. Daarbij wordt erg goed gelet op de scheiding tussen gecertificeerde en conventionele olie.

Bekijk ons assortiment met Cuisine Santé producten om meer te weten te komen over de ingrediënten


Ingrediënten: NATUURLIJK - proportioneel gebruik van zout

Zout wordt gebruikt om gerechten culinair af te ronden, smaakvoller te maken en is uit geen enkele keuken weg te denken. HACO ondersteunt bij het gebruik van zout in culinaire producten de langetermijndoelstellingen van het Zwitserse Federaal Bureau voor Gezondheid. Zo is bij de doorontwikkeling van HACO Soepen en Sauzen in 2014 opnieuw het gemiddelde zoutgehalte met 10% verlaagd. Dit proces blijft doorgaan: altijd op zoek naar balans. Om zo het culinaire product met minder zout aan te bieden waarbij het zintuiglijk geaccepteerd wordt en "nazouten" van het gerecht door de gast zoveel mogelijk voorkomen wordt. Het zoutgehalte kunt u eenvoudig uit de ingrediënten halen. Of vraag bij ons de technische fisches op.

Bekijk ons assortiment met Cuisine Santé producten om meer te weten te komen over de ingrediënten


Toevoegingen: TREND - hedendaagse keuken met eigentijdse ingrediënten

Met convenienceproducten kunt u tijd besparen en zekerheid krijgen. Gewenste functionaliteiten en lange houdbaarheid enerzijds en kostenoverwegingen anderzijds hebben tot op de dag van vandaag vaak het gebruik van additieven nodig gemaakt. HACO Foodservice is ervan overtuigd dat in heel veel gevallen zonder, of met veel minder toegevoegde additieven gewerkt kan worden. HACO stelt zich waar mogelijk tot doel producten zonder toegevoegde additieven aan te bieden. Het assortiment van Cuisine Santé producten is uniek op de foodservicemarkt: het Origineel voor verse creaties. Deze producten hebben sinds hun lancering in 2007 de standaard gezet met een 100% natuurlijke samenstelling. Dat wil zeggen: de Cuisine Santé producten zijn vrij van smaakversterkende toevoegingen, kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en antioxidanten, synthetische smaakstoffen, Hydrolysed Vegetable Protein, emulgatoren, zuurteregelaars en antiklontermiddelen. De Cuisine Santé producten maken op deze manier een natuurlijke, smaakvolle keuken mogelijk. Zo kunt u de focus houden op het creëren van uw culinaire meesterwerken.

Bekijk ons assortiment met Cuisine Santé producten om meer te weten te komen over de ingrediënten