Doperwten-Komkommersoepje
een verrassend en verfrissend koud tussendoortje

RECEPT IDEE voor een Doperwten-Komkommersoepje - gebaseerd op HACO Doperwtencrème

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter
- 400g komkommer (ongeveer 1 stuks)
- 100ml koud water
- 75g HACO Doperwtencrème
- 900ml warm water (ongeveer 50gr)

Bereiding
Mix de 400g komkommer met 100ml koud water in een blender tot pulp. 

Los 75g HACO Doperwtencrème op in 900ml warm water. Breng het aan de kook en laat ongeveer 7 minuten sudderen. Af en toe doorroeren. 

Meng tot slot de komkommerpulp in de soep.

Al naar gelang bijkruiden. Met de nodige voorzorgen* laten afkoelen.

Tip van de chef: voeg als u de soep koud serveert snippers gerookte zalm, heilbot of paling toe!

Eet smakelijk!


* Met een garde regelmatig (om de 5 minuten) de soep omroeren om sneller af te koelen en velvorming te voorkomen. Het eerste halfuur is het belangrijkste!

Fluweelzachte vijgensaus
verrassend lekker